Author Topic: Beta Testing Has Begun!  (Read 960559 times)

Offline ghshan

  • bit
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #165 on: February 10, 2012, 10:17:34 PM »
hey Paul there are a few problems with the grapics in goldeneye and mario party 1,2, and 3. first of all in the goldeneye opening at the point where it says "GOLDENEYE" the first few letters don't show up propely. and in the mission selesct the "start", "previous" and "next" options don'tshow up propely. the mario party 1,2, and 3 problems are worse. the spaces DON'T show up. and another thing, my start button has the same code as C-right. please fix these as soon as you can. other than that this n64 emulator is the best i've used
« Last Edit: February 10, 2012, 10:20:05 PM by ghshan »
Device: Xperia Play
Android Version: 2.3.4

Offline Paul

  • Administrator
  • double
  • *****
  • Posts: 3499
  • Developer
    • View Profile
    • PaulsCode.Com
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #166 on: February 11, 2012, 09:02:29 AM »
What is that code for start and C-right?
Device: Samsung Galaxy Nexus i515
CPU: TI OMAP4460, 1.2 GHz (dual core, ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVR SGX540, 307 MHz
RAM: 1 GB
Resolution: 720 x 1280
Rom: omni-4.4.4-20141014-toro-FML KitKat 4.4.4, rooted

Device: Eee PC 1015PEM
CPU: Intel Atom N550, 1.5 GHz (dual core, x86)
GPU: Intel GMA 3150, 200 MHz (dual core)
RAM: 2GB
Resolution: 1024 x 600
Rom: android-x86-4.3-20130725 Jelly Bean 4.3, rooted

Offline Caltazar

  • bit
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #167 on: February 11, 2012, 11:12:20 AM »
Hey im experiencing an issue on my Xperia. The app doesnt lock up or anything but when it opens i hit the "Choose Game" option ad when i select the game the screen just goes black. And it will stay that way until i close it out. I can hit the menu button and the "Menu, Save, Load ETC..." options will come up but it does nothing else. Is there something I myself can do to fix this? Am i doing something wrong?

Offline Paul

  • Administrator
  • double
  • *****
  • Posts: 3499
  • Developer
    • View Profile
    • PaulsCode.Com
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #168 on: February 11, 2012, 11:32:28 AM »
Which games have this problem, and what format are they in?
Device: Samsung Galaxy Nexus i515
CPU: TI OMAP4460, 1.2 GHz (dual core, ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVR SGX540, 307 MHz
RAM: 1 GB
Resolution: 720 x 1280
Rom: omni-4.4.4-20141014-toro-FML KitKat 4.4.4, rooted

Device: Eee PC 1015PEM
CPU: Intel Atom N550, 1.5 GHz (dual core, x86)
GPU: Intel GMA 3150, 200 MHz (dual core)
RAM: 2GB
Resolution: 1024 x 600
Rom: android-x86-4.3-20130725 Jelly Bean 4.3, rooted

Offline maciek9971

  • bit
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #169 on: February 11, 2012, 11:41:59 AM »
Hey

On my Xperia X10 Mini Pro Mupen64Plus is running in 8 to 16 frames per second in Mario 64. Is there any small chance that in future i will play in full speed? Or perhaps my phone is just too slow for this emulator?

Offline Caltazar

  • bit
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #170 on: February 11, 2012, 11:46:48 AM »
Well i havent downloaded very many games yet, so far ive downloaded Zelda OOT, Zelda OOT Master quest, Zelda Majoras Mask and Smash Brothers. Im not exactly sure of there format either, in the files under type it says V64. Is there a certain place to download roms that would be the proper format for the app that you would recomend?

Offline Paul

  • Administrator
  • double
  • *****
  • Posts: 3499
  • Developer
    • View Profile
    • PaulsCode.Com
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #171 on: February 11, 2012, 11:49:55 AM »
Those should all work.  If you give it a minute to load, does it stay at the black screen?
Device: Samsung Galaxy Nexus i515
CPU: TI OMAP4460, 1.2 GHz (dual core, ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVR SGX540, 307 MHz
RAM: 1 GB
Resolution: 720 x 1280
Rom: omni-4.4.4-20141014-toro-FML KitKat 4.4.4, rooted

Device: Eee PC 1015PEM
CPU: Intel Atom N550, 1.5 GHz (dual core, x86)
GPU: Intel GMA 3150, 200 MHz (dual core)
RAM: 2GB
Resolution: 1024 x 600
Rom: android-x86-4.3-20130725 Jelly Bean 4.3, rooted

Offline Caltazar

  • bit
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #172 on: February 11, 2012, 11:59:53 AM »
No, it closes itself actually. It strange. And when i open it back up it says Choose Game, Resume Etc... But when i choose either one it does the same cycle, black screen for a minute then closes itself. Not even a force close

Offline Paul

  • Administrator
  • double
  • *****
  • Posts: 3499
  • Developer
    • View Profile
    • PaulsCode.Com
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #173 on: February 11, 2012, 12:06:55 PM »
 I'd say grab the ROMs from another place just to make sure they aren't corrupt.  If you have an emulator on your PC that would be a way to make sure the files are ok.  Anyway, if the ROMs from a different source don't work, could you post a logcat output (see How to Become a Tester in the Testers Corner board-- I'm on my phone now so can't easily post the link)
Device: Samsung Galaxy Nexus i515
CPU: TI OMAP4460, 1.2 GHz (dual core, ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVR SGX540, 307 MHz
RAM: 1 GB
Resolution: 720 x 1280
Rom: omni-4.4.4-20141014-toro-FML KitKat 4.4.4, rooted

Device: Eee PC 1015PEM
CPU: Intel Atom N550, 1.5 GHz (dual core, x86)
GPU: Intel GMA 3150, 200 MHz (dual core)
RAM: 2GB
Resolution: 1024 x 600
Rom: android-x86-4.3-20130725 Jelly Bean 4.3, rooted

Offline Caltazar

  • bit
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #174 on: February 11, 2012, 12:10:07 PM »
Ok, i tried to wait for the Zelda OOT and it started to play but is pretty slow, and the sounds seems like its skipping. Any advice there? Or do you recommend the same solution?

Offline Paul

  • Administrator
  • double
  • *****
  • Posts: 3499
  • Developer
    • View Profile
    • PaulsCode.Com
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #175 on: February 11, 2012, 12:27:35 PM »
I the General Discussion section I posted a thread with tips for tweaking performance.  Zelda OOT is particularly choppy in the cutscenes, forest, and open field, but should run without much skipping in the levels even without tweaks (I don't own an Xperia Play myself, but my phone has comparable specs). Occasional audio skips are less noticeable if you lower the volume (something to try if  you don't like disabling the audio entirely).  With overclocking it has virtually no problems (other than the cutscenes) without having to tweak the settings.
Device: Samsung Galaxy Nexus i515
CPU: TI OMAP4460, 1.2 GHz (dual core, ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVR SGX540, 307 MHz
RAM: 1 GB
Resolution: 720 x 1280
Rom: omni-4.4.4-20141014-toro-FML KitKat 4.4.4, rooted

Device: Eee PC 1015PEM
CPU: Intel Atom N550, 1.5 GHz (dual core, x86)
GPU: Intel GMA 3150, 200 MHz (dual core)
RAM: 2GB
Resolution: 1024 x 600
Rom: android-x86-4.3-20130725 Jelly Bean 4.3, rooted

Offline Caltazar

  • bit
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #176 on: February 11, 2012, 12:39:13 PM »
Ok i will take a look at that thread. I know that many N64 emulators have had ALOT of issues with Zelda so i definately expected some issues. I was just looking for find the most optimized settings to play the games. As far as the audio goes, the skips are more than occasional, its constant. Every second it skips a few times like its also really laggy. I am just wondering if this is normal or is it something with the rom or emu in particular. I greatly appreciate your help. You do more than anyone else does for your programs and you have my respect as a devoted gamer.

Offline Paul

  • Administrator
  • double
  • *****
  • Posts: 3499
  • Developer
    • View Profile
    • PaulsCode.Com
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #177 on: February 11, 2012, 12:56:26 PM »
I'm wondering if there are models of Xperia Play with lower specs than others?  Either way I'm determined to keep improving performance as development move forward, so hopefully these cases of extreme lag will become a thing of the past eventually.
Device: Samsung Galaxy Nexus i515
CPU: TI OMAP4460, 1.2 GHz (dual core, ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVR SGX540, 307 MHz
RAM: 1 GB
Resolution: 720 x 1280
Rom: omni-4.4.4-20141014-toro-FML KitKat 4.4.4, rooted

Device: Eee PC 1015PEM
CPU: Intel Atom N550, 1.5 GHz (dual core, x86)
GPU: Intel GMA 3150, 200 MHz (dual core)
RAM: 2GB
Resolution: 1024 x 600
Rom: android-x86-4.3-20130725 Jelly Bean 4.3, rooted

Offline Caltazar

  • bit
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #178 on: February 11, 2012, 01:03:36 PM »
I suppose that could be very possible. I will still look for some Roms in other places to see if there is a specific format thats best for the emu and the phone. If i come up with anything i will let you know. Once again thank you for your help.

Offline ghshan

  • bit
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #179 on: February 11, 2012, 02:35:53 PM »
What is that code for start and C-right?
it's 108
Device: Xperia Play
Android Version: 2.3.4