Author Topic: Beta Testing Has Begun!  (Read 825144 times)

Offline Deadrabbtz

  • bit
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #480 on: June 15, 2012, 10:52:56 AM »
Hi there. Any luck with majoras mask glitch yet?

Offline Paul

  • Administrator
  • double
  • *****
  • Posts: 3496
  • Developer
    • View Profile
    • PaulsCode.Com
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #481 on: June 15, 2012, 02:54:51 PM »
Sure no problem i attached it to this reply :)

I have sound and the last release build works fine

The problem seems to be here:
Code: [Select]
06-14 22:05:05.136 E/libEGL  (4048): call to OpenGL ES API with no current context (logged once per thread)
However, I haven't seen that message in a while (not since I got the video plug-in working almost a year ago).  I'll have to look at the code to see what might be causing this.  I assume it affects both video plug-ins?

Hi there. Any luck with majoras mask glitch yet?
Sorry, I haven't had time to look at this in a while.
Device: Samsung Galaxy Nexus i515
CPU: TI OMAP4460, 1.2 GHz (dual core, ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVR SGX540, 307 MHz
RAM: 1 GB
Resolution: 720 x 1280
Rom: omni-4.4.4-20141014-toro-FML KitKat 4.4.4, rooted

Device: Eee PC 1015PEM
CPU: Intel Atom N550, 1.5 GHz (dual core, x86)
GPU: Intel GMA 3150, 200 MHz (dual core)
RAM: 2GB
Resolution: 1024 x 600
Rom: android-x86-4.3-20130725 Jelly Bean 4.3, rooted

Offline shuy3n

  • long
  • ***
  • Posts: 111
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #482 on: June 15, 2012, 03:28:56 PM »
Sure no problem i attached it to this reply :)

I have sound and the last release build works fine

The problem seems to be here:
Code: [Select]
06-14 22:05:05.136 E/libEGL  (4048): call to OpenGL ES API with no current context (logged once per thread)
However, I haven't seen that message in a while (not since I got the video plug-in working almost a year ago).  I'll have to look at the code to see what might be causing this.  I assume it affects both video plug-ins?

Hi there. Any luck with majoras mask glitch yet?
Sorry, I haven't had time to look at this in a while.

yeah both video plugins give me a black screen

Offline Paul

  • Administrator
  • double
  • *****
  • Posts: 3496
  • Developer
    • View Profile
    • PaulsCode.Com
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #483 on: June 18, 2012, 08:59:36 PM »
gTan64 is back!!  He has already solved a bug that has been part of the project since before Alpha testing started - the "RAM full of zeros" bug requiring the core to be built in APP_OPTIM := debug mode.

With the fix in place, the emulator now runs noticeably faster.  Conker's Bad Fur Day is now playable with sound on my Galaxy Nexus (cutscenes are still laggy, but in-game the audio skipping is hardly noticable with the volume turned down (sort of like the forest in OOT was on my Droid X).

Anyway, this should hopefully help out the ARM6 folks.  Let me know how it does (better, worse, about the same) compared to the previous version:

TEST APK
Device: Samsung Galaxy Nexus i515
CPU: TI OMAP4460, 1.2 GHz (dual core, ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVR SGX540, 307 MHz
RAM: 1 GB
Resolution: 720 x 1280
Rom: omni-4.4.4-20141014-toro-FML KitKat 4.4.4, rooted

Device: Eee PC 1015PEM
CPU: Intel Atom N550, 1.5 GHz (dual core, x86)
GPU: Intel GMA 3150, 200 MHz (dual core)
RAM: 2GB
Resolution: 1024 x 600
Rom: android-x86-4.3-20130725 Jelly Bean 4.3, rooted

Offline irv5567

  • bit
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #484 on: June 18, 2012, 10:14:26 PM »
Paul I installed the Xperia Play app in my phone and when I load a game it just shuts.

Offline Paul

  • Administrator
  • double
  • *****
  • Posts: 3496
  • Developer
    • View Profile
    • PaulsCode.Com
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #485 on: June 18, 2012, 10:42:14 PM »
Which version, this one here?  Also which game has the problem (or is it before you get to choose a game?)
Device: Samsung Galaxy Nexus i515
CPU: TI OMAP4460, 1.2 GHz (dual core, ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVR SGX540, 307 MHz
RAM: 1 GB
Resolution: 720 x 1280
Rom: omni-4.4.4-20141014-toro-FML KitKat 4.4.4, rooted

Device: Eee PC 1015PEM
CPU: Intel Atom N550, 1.5 GHz (dual core, x86)
GPU: Intel GMA 3150, 200 MHz (dual core)
RAM: 2GB
Resolution: 1024 x 600
Rom: android-x86-4.3-20130725 Jelly Bean 4.3, rooted

goodboy735

  • Guest
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #486 on: June 19, 2012, 01:52:05 AM »
gTan64 is back!!  He has already solved a bug that has been part of the project since before Alpha testing started - the "RAM full of zeros" bug requiring the core to be built in APP_OPTIM := debug mode.

With the fix in place, the emulator now runs noticeably faster.  Conker's Bad Fur Day is now playable with sound on my Galaxy Nexus (cutscenes are still laggy, but in-game the audio skipping is hardly noticable with the volume turned down (sort of like the forest in OOT was on my Droid X).

Anyway, this should hopefully help out the ARM6 folks.  Let me know how it does (better, worse, about the same) compared to the previous version:

TEST APK

Awesome!
There's a little bit of improvement I think.. still not very playable on ARMv6 though (curse you low-end phone :()

Offline scorpio16v

  • long
  • ***
  • Posts: 203
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #487 on: June 19, 2012, 02:23:39 AM »
I've noticed that even if fast texture loading is unchecked, the spot in conker's intro is drawn correctly.
Z-hack on rice and stretch screen on gles2n64 didn't work too.
And yes, less stuttering sound on my both devices. Will test it later on the GB port for Pandora and N900.
« Last Edit: June 19, 2012, 05:19:06 AM by scorpio16v »

Offline Tom.K

  • Green Team
  • long
  • *
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #488 on: June 19, 2012, 08:10:18 AM »
Good to hear about fixed bug, but for me in-game performance hasn't changed. Though, frontend is very fast. And... my language translation isn't updated...?

Edit: Here's a bigger problem... FPS keeps getting on save selection screen 15-20 FPS in Mario64 while before I've managed to get 25-30 before some kind of configuration. I don't know what's wrong.
« Last Edit: June 19, 2012, 01:39:53 PM by Tom.K »

Offline Paul

  • Administrator
  • double
  • *****
  • Posts: 3496
  • Developer
    • View Profile
    • PaulsCode.Com
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #489 on: June 19, 2012, 03:19:00 PM »
And... my language translation isn't updated...?
Sorry, didn't drop in the current translations in that build (it isn't quite as simple as "dropping in", because at least one of them has to be converted to UTF-8 every time, so I tend to put it off).  I'll update the translations tonight though.

Quote
Edit: Here's a bigger problem... FPS keeps getting on save selection screen 15-20 FPS in Mario64 while before I've managed to get 25-30 before some kind of configuration. I don't know what's wrong.
If you run 1.9.2, does it still get 25-30 FPS?  I think I'll post two tests tonight that are identical except for that bug-fix, just so fair comparisons can be made on various devices.  One would expect -O3 to perform better than -O2, but that may not be the case in some instances (I also have to factor in -UNDEBUG now too which could affect performance negatively, although I wouldn't expect it to outweigh the -O3 advantage).
Device: Samsung Galaxy Nexus i515
CPU: TI OMAP4460, 1.2 GHz (dual core, ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVR SGX540, 307 MHz
RAM: 1 GB
Resolution: 720 x 1280
Rom: omni-4.4.4-20141014-toro-FML KitKat 4.4.4, rooted

Device: Eee PC 1015PEM
CPU: Intel Atom N550, 1.5 GHz (dual core, x86)
GPU: Intel GMA 3150, 200 MHz (dual core)
RAM: 2GB
Resolution: 1024 x 600
Rom: android-x86-4.3-20130725 Jelly Bean 4.3, rooted

Offline Tom.K

  • Green Team
  • long
  • *
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #490 on: June 19, 2012, 04:16:28 PM »
Not sure why... but it seems that it's okay now on this test release, 25-30 FPS... It seems that some option causes it to go slower, but I don't know which is it. During gameplay, it's 15 FPS.

1.9.2 gave same results, though sound was more choppy. So it seems that optimized release managed to speed up sound, but not the game. I can't be still 100% sure.

Offline Paul

  • Administrator
  • double
  • *****
  • Posts: 3496
  • Developer
    • View Profile
    • PaulsCode.Com
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #491 on: June 19, 2012, 04:20:47 PM »
Sounds like the change is negligible on some devices.  As long as it isn't a negative impact though, I'll be happy (means I can rearrange the code into a much more developer-friendly layout, and eventually stage it for future incorporation back into Richard42's original project).
Device: Samsung Galaxy Nexus i515
CPU: TI OMAP4460, 1.2 GHz (dual core, ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVR SGX540, 307 MHz
RAM: 1 GB
Resolution: 720 x 1280
Rom: omni-4.4.4-20141014-toro-FML KitKat 4.4.4, rooted

Device: Eee PC 1015PEM
CPU: Intel Atom N550, 1.5 GHz (dual core, x86)
GPU: Intel GMA 3150, 200 MHz (dual core)
RAM: 2GB
Resolution: 1024 x 600
Rom: android-x86-4.3-20130725 Jelly Bean 4.3, rooted

Offline mmxii

  • int
  • **
  • Posts: 76
    • View Profile
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #492 on: June 19, 2012, 08:34:01 PM »
Good stuff! Made Aidyn Chronicles playable
Device: Asus Nexus 7 16 GB
CPU: nVidia Tegra 3 1.6 GHz quad core
GPU: ULP GeForce 512 MHz
RAM: 1 GB
Screen res: 800x1200
ROM/Kernel: (AOSP) Bugless Beast Halloween Build (Android 4.1.2) / faux123 011 Ultimate Edition Max

Offline xperia64

  • Moderator
  • double
  • *****
  • Posts: 591
    • View Profile
    • My Apps
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #493 on: June 20, 2012, 02:59:44 PM »
Paper mario is now playable (WITHOUT flickering!) using gles2rice all options unchecked. Also the gles2n64 screen stretched setting is reversed

Offline Paul

  • Administrator
  • double
  • *****
  • Posts: 3496
  • Developer
    • View Profile
    • PaulsCode.Com
Re: Beta Testing Has Begun!
« Reply #494 on: June 20, 2012, 03:15:38 PM »
Here are a couple temporary links to that build, while I'm struggling with the domain name thing:

TEST APK (alt link #1)

TEST APK (alt link #2)

At least one of these should be up if I happen to be messing with things (two different hosts).
Device: Samsung Galaxy Nexus i515
CPU: TI OMAP4460, 1.2 GHz (dual core, ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVR SGX540, 307 MHz
RAM: 1 GB
Resolution: 720 x 1280
Rom: omni-4.4.4-20141014-toro-FML KitKat 4.4.4, rooted

Device: Eee PC 1015PEM
CPU: Intel Atom N550, 1.5 GHz (dual core, x86)
GPU: Intel GMA 3150, 200 MHz (dual core)
RAM: 2GB
Resolution: 1024 x 600
Rom: android-x86-4.3-20130725 Jelly Bean 4.3, rooted